Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Спецификации на газовия инжекцион

Газови Системи, Газови Уредби, Газов Инжекцион, АГУ, автомобили на газ, газови системи, Газови Инжекциони, автомобили на метан, коли на газ, коли на метан, автомобили на метан, gazovi uredbi, gazovi sistemi, gazovi invekcioniПреди всичко ще уточним, че газовия инжекцион се задейства посредством бензин. Стигайки до едно определено време и необходимите температурни градуси газовата система преминава на пропан-бутан. За да се извърши цялата тази дейност в работата съдействат помпи-дюзи, които спомагат при впръскването на горивото в двигателя.

Помежду дюзите има уплътняващ корпус, които спира определено количество бензин и след известен период от време този бензин се изпарява. Остатъкът от бензина в повечето случай са отлагания, които за жалост се напластяват в горната част на системата, където са позиционирани и дюзите.

В общи линии това представлява цялата съвкупност с която се сблъсква всеки притежател на бензиново превозно средство. А за да избегнете или поне сведете до минимум тези натрупвания е препоръчително да се доверите на някои оторизиран сервиз.

 Сега идва момента да упоменем, че за да избегнете тези наслагвания е важно да зареждате само от установени се с времето бензиностанции. Допирайки се до практическите умения на повече шофьори, тези натрупвания възникват при работещ двигател в продължение на петнадесет-двадесет минути и след това се остави да престои до петдесет минути.

В хода на работата си двигателя или по точно дюзите се охлаждат от минаващото през тях гориво, което в известен смисъл и поддържа добрата му работа. Обаче когато двигателя се изключи, дюзите не се охлаждат и тяхната температура се увеличава, отлагайки химическите частици от бензина.

Именно заради това е изключително важно да наблюдаваме това дори и ако имаме инсталирана газова уредба. Дюзите притежават особеността да се свиват от към върха и като прибавим и нагнетените частици, това е възможно да образува много затруднения при преминаването на каквото и да е гориво.

За да знаете, че всичко е наред е хубаво е да се наблюдава това и след като се монтира газовата уредба и да се посещава редовно авто сервиза.


SEO by smuggler@abv.bg