Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Спецификации на газовия инжекцион (част 2)

Газови Системи, Газови Уредби, Газов Инжекцион, АГУ, автомобили на газ, газови системи, Газови Инжекциони, автомобили на метан, коли на газ, коли на метан, автомобили на метан, gazovi uredbi, gazovi sistemi, gazovi invekcioniВ предишната статия ви запознахме със някои по специфични особености на газовия инжекцион и по специално с дюзите на автомобила. Дюзите притежават особеността да се свиват от към върха и като прибавим и нагнетените частици, това е възможно да образува много затруднения при преминаването на каквото и да е гориво.

Последните изследвания на британско списание относно автомобилната индустрия и по специално проучванията насочените към газовия инжекцион, показват някои от основните причини за запушването на дюзите.

Краткотрайните пътешествания или късите разстояния, които изминаваме с колите си. Това е един от главните мотиви за натрупването на отлагания в дюзите. Смисълът тук е много прост, когато превозното средство не се движи продължително време и в състояние на покой, действително ние не предлагаме и възможност да достигне автомобила температура, която му е нужна, за да може частиците да се изпарят или поне частично да изчезнат.

 

Натрупването на нагнетените частиците, които са се загнездили трайно там и са останали от бензиновото гориво по крайчетата на самите дюзи. Да, неминуемо, но действителност се случва. Именно и заради това е необходима и многократната проверка на газовата уредба. За никого не е тайна, че колкото повече обгрижваме определен продукт, толкова по-добре и дълго ще работи той.

Спирайки двигателя, ние държим високите температури, докогато не се охлади естествено от заобикаляща го среда. Това е нерядка проява, предимно в горещите дни, когато разчитаме поне на охладителната система на колите си.

Последно, но не и по същественост стигаме и до ниското качеството на бензиновото гориво, който е не нерядко срещано явление сега. При сходен вид гориво се наблюдава и високата концентрация на въглерод и по-ниската на водород. Точно това причинява и налепите по дюзите, влошаващи и особеността на впръскване на горивото. Именно и заради това повечето бензиностанции разполагат освен с конвенционално гориво, така и такъв вид гориво с добавки, които се грижат за двигателя и в значителна степен за качественото изгаряне, което е и в същината на въпросните наслагвания.

Монтажът на газов инжекцион в превозното средство ще намали значително разходите ви за гориво. Специално внимание обръщаме на въпросните нежелани последствия, които предизвикват трайните наслагвания по крайчетата на дюзите, понеже и те също са едно от основанията за неикономично шофиране. Запушването на дюзите увеличава доста потреблението на гориво. Именно заради това е желателно при монтажа на газова уредба да се преглеждат и дюзите, за да сте сигурни, че шофирате пестеливо.


SEO by smuggler@abv.bg