Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Шкода Октивия G-TEC – красавица, задвижвана на природен газ

Един от главните герой на световната премиера на Женевското изложение е и новата Шкода Октивия G-TEC – първата Шкода, която е предназначена за масовите потребители, задвижвана от природен газ. G-TEC представлява едно наистина грандиозно събитие за марката, като увеличава диапазона на Шкода с екологосъобразни автомобили на приемлива цена.

Със Шкода Октивия G-TEC вие ще спестите много от разходите си за гориво. Според заводските данни за разход на метан G-TEC може да измине 1300 км,. Всичко това предопределя прехода да се извършва с едно зареждане малко над 400 км. Като към това прибавим и бензина, с който е възможно да се изминат 970 км се оказва, че Шкода Октивия G-TEC наистина изминава над 1300 км с едно пълно зареждане. Разбира се и ако държите на пестеливото и екологично шофиране метан-станции вече има „под път и над път“.

Задвижването на Шкода Октивия G-TEC става с всеизвестния 1.4-литров TSI, на който не само е монтирана газова уредба, а е фабрично приспособен за работа с двата вида гориво. Прехвърлянето от едното гориво към другото става автоматично в зависимост от разполагаемия обем газ и от натоварването на двигателя.

G-TEC може да измине само на бензин 920 км. Автомобилът се предоставя с екологичния Green tec пакет. Това предствлява старт-стоп система и система за регенериране на спирачната енергия.

Освен  за този модел екологичен двигател имат и Шкода Октавия и Шкода Октавия Комби. Първият вариант е втория автомобил, произведен от чешката компания, задвижващ се с природен газ. На финала на 2011г. Шкода лансира градския автомобил Ситогоу с възможност да се движи и на метан.

Разработването на автомобилите, задвижвани с природен газ е много важен аспект от стратегията на Шкода за едно по добро и устойчиво развитие. Ниско емисионните GreenLine прототипи на Шкода предоставят много добри екологични стойности. На този етап Шкода има 97 автомобила, с нива на CO2 емисии под 120 г/км, а 17 от тях разполагат със стойности дори под 100 г/км.

Ще отбележим също така, че G-TEC няма резервно колело, а на негово място са инсталирани две бутилки за сгъстен природен газ с обем 97 л или 15 кг с налягане 200 bar. Бензиновият резервоар е с вместимост 50 л.

 

 

 

 


SEO by smuggler@abv.bg