Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Реалните ползи от автомобилите на газов инжекцион

Един бегъл поглед към американската аудитория:

Когато разглеждаме ползите от газов инжекцион на колите, повечето статии  подчертават намаленията на разходите, свързани с дизеловите или бензиновите горива, но какво ще кажем за ползите за околнота среда? Има ли някакви? Макар, че тези икономии на разходи могат да бъдат значителни съществуват много повече ползи за околната среда ако използвате природния газ и по-малко дизелово горивото или бензина. Не бихме могли да пренебрегнем спестяването на разходите, тъй като именно те са движещата причина хората да преминат към газов инжекцион, а не толкова ползите за околната среда.

Намалени разходиCNG-powered-car

Налице е увеличаване на първоначалните капиталови разходи, свързани с покупката или преобразуването на газовия инжекцион от дизелови или бензинови двигатели, все пак съществуват и данъчни спестявания, които могат да компенсират тези разходи. Размерът на данъчните спестявания зависи от държавата, в която живеете или местоположението на бизнеса ви.

Днес цената на бензина например в Тексас е приблизително 3.44 долара за галон и съответно цената на природния газ е 2.15 долара. Едно превозно средство с монтиран газов инжекцион достигащо от 12 до 16 км на галон (много превозни средства се движат в този диапазон) би  могъл да очаква да спести между 4000 и 5000 долара годишно от гориво и поддръжка. При цена на преобразуване висока около 10000 долара съществува голям стимул, които да компенсира това наполовина и разходите, които сте направили за преобразуване да ви се възвърнат още през първата година, а вече втората година може да акумулирате спестявания. За всяко увеличение на бензина от 10 цента, спестяванията от природен газ ще се увеличат приблизително  с 500 долара на година.

Причината, поради която все още колите на газов инжекцион не са предпочитания избор за американските граждани и защо все още нямат голям приток на използваемост на газов инжекцион е, че някои в някой доклади се посочва, че ако са закупили висок клас газов инжекцион е възможно да отнеме 9 години шофиране преди собствениците да излязат на чисто.

Защо да изберете природения газ?

Главен стимул са спестявания, които биха могли да акумулират бизнеса и физическите лица. И това става само като монтират газов инжекцион, а ползите за околната среда срещу бензина и дизела са наистина доста значими.

Екологично чисти – Тежкотоварни и средните двигатели с монтиран газов инжекцион демонстрират над 90% намаление на праховите частици и повече от 50% намаление на азотните оксиди (NOx) спрямо дизелови двигатели. Двигателите с природен газ произвеждат с 25% по-малко парникови газове (СО2), което пък допринася за глобалното затопляне.

Безопасност – Друга полза от газов инжекцион е, че в случай на разлив, природният газ се разсейва в околната среда, докато течните горива могат да замърсят водоизточници ни и това би довело до много време за възстановяване. В случай на сблъсък на превозното средство това разсейване е по-благоприятно, отколкото в случай на възпламеняване на течно гориво.

Редуциране на шума – Вторичен страничен продукт, за който се мисли по-малко, е шумовото замърсяване; Колите на газов инжекцион работят по-тихо от обикновените дизелови двигатели. Така че, докато някои от ползите от АГУ са съвсем очевидни, а други – по-малко, е лесно да се разбере защо природният газ е от голяма полза за всички нас.


SEO by smuggler@abv.bg