Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Поддържане на коли на газ

Газови Системи, Газови Уредби, Газов Инжекцион, АГУ, автомобили на газ, газови системи, Газови Инжекциони, автомобили на метан, коли на газ, коли на метан, автомобили на метан, gazovi uredbi, gazovi sistemi, gazovi invekcioniОще като съвсем малки всеки си мечтае за своя бъдещ автомобил – какъв ще бъде той, как ще го кара с пълна газ, като професионалистите в „Бързи и Яростни“. В този момент тази мечта съвсем не се доближава до реалността, защото когато си малък всичко ти се струва безгрижно и радостно. С всяка изминала година детската мечта се превръща в една илюзия, която едва ли някога ще се превърне в реалност….

Разбира се всяко правило си има и изключения и не трябва да мислим толкова песимистично – рано или късно всеки сбъдва своята мечта и придобива своя автомобил мечта. Ето на този етап трябва да се замисли как ще поддържа своя автомобил. Този казус винаги е бил много разискван и по темата има различни мнения. Всеки твърди, че неговия автомобил е по-лесен за поддържка, но онези, които притежават коли на газ, трябва да бъдат малко по-внимателни.

Съществуват хора, които не одобряват монтирането на газова уредба или газов инжекцион. Те поддържат становището, че това е рисковано, както за водачите на превозни средства, така и за участниците в движението. Но това не е съвсем така – при правилна експлоатация и редовно посещение на технически преглед всичко е наред. Шофьорите предпочитат да монтират газов инжекцион или газова уредба не само, защото горивото е по-евтино, но  и защото инвестицията се връща стократно през годините.

Както споменахме шофьорите на коли на газ трябва да бъдат малко по-отговорни. Ето за това техническите прегледи на превозни средства с газова уредба или газов инжекцион трябва се извършват от професионалисти, съобразно законовите изисквания. Посещавайте само оторизирани сервизи, които извършват поддържка на автомобили на газ. Доверете се на професионалисти с многогодишен опит и специализантите в монтажа на газова уредба.

Препоръчително е да се извършва рутинна проверка на запалването на газовата система, както и сменяването на петнадесет хиляди километра на филтрите на газовия инжекцион.

Общо взето поддръжката на кола на газ не се различава от поддръжката на всеки един автомобил. На всеки може да се случи да се появи някаква грешка в изправността на автомобила, ето защо погрижете се навреме за своя автомобил с газова уредба или газов инжекцион и не чакайте до последно.


SEO by smuggler@abv.bg