Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Митове за газовата уредба

Автомобилите с газова уредба са най-масовия и разпространено решение, ако искате да спестите от гориво. Голяма част от хората се отнасят малко преднамерено към тях, понеже да се наслушали на легенди за рисковете, които носят.
А какви са те ще откриете само ако прочетете по надолу.
Газът е опасен за двигателя –  Според теорията към пропан-бутана няма никакви примеси и не се отнася агресивно към двигателя. Една качествено поставена газова уредба допринася за по-добрата работа на двигателя и по-бавното му износване.
Подменят се по-често свещите – в това становище има част истинност. В малки граници пропан-бутана действително спомага за намалението на работните възможности на свещите. Според специалисти срока на обслужване се понижава с около 25 процента. На пазара може да откриете специфични свещи, значително по скъпи и по вероятно са маркетингова хитрост, защото не издържат много дълго.
Разходът се вдига – В много случаи в действителност двигателя черпи повече газ, отколкото бензин, но това е важи само са газовата апаратура от 2 поколение- газовите карбуратори.
На този етап газовата уредба от четвърто поколение прибавя към разхода само 10-15 процента. А ако един специалист я настрой така, че консумацията на двете горива да бъде еднаква може да се постигне доста добър резултат.
Двигателя не работи добре на газ – Ако работа на двигателя стана нестабилна по всяка вероятност става въпрос за смяна на газовия филтър. Поради сярата и мърсотията в горивото е хубаво той да се подменя на 10 000 км.
Автомобила не запалва на газ през зимния период
За да подхождате правилно, когато използвате на кола с газова апаратура е препоръчително  да запалите на бензин и докато загрее двигателя и изпарителя до желаната работна температура да карате на бензин. Едва след това да превключите на газ.
При запалвате на газ в студените дни се получава така, че гумените уплътнения в изпарителя да се износят, а не изпарилия се пропан-бутан да изцапа свещите и двигателя да не може да запали дори и на бензин. Препоръчително е двигателя да работи периодично на бензин, за да може да се запази работоспособността на горивната система.


SEO by smuggler@abv.bg