Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Какво е необходимо да познавате преди да поставите автомобилна газова уредба (АГУ) на вашето превозно средство

Газови Системи, Газови Уредби, Газов Инжекцион, АГУ, автомобили на газ, газови системи, Газови Инжекциони, автомобили на метан, коли на газКакво всъщност е пропан-бутана като гориво?

Пропан-бутана или по-известен като газ представлява въглеводородно гориво, използващо се в електроуредите и автомобилите. Газта е смес от леки въглеводороди и бутан, намиращи се в газообразно агрегатно състояние при атмосферна температура и при увеличено налягане в течно. Имайте в предвид, че пропан-бутана, използващ се в домакинството не е еднакъв с автомобилната газ (LPG).

Главното преимущество на LPG е, че това гориво се смята за най-екологичното, поради факта, че намалява емисиите на въглероден двуокис с около тридесет и пет на сто, сравнено с бензина.

Именно поради тази причина е добре да поставите обикновена газова уредба или газов инжекцион на вашето превозно средство. Основният приоритет на пропан-бутана като вид гориво е цената му. Избирайки да монтирате газов инжекцион или газова уредба вие се грижите за околната среда и за двигателя на колата ви.

Началната инвестиция при монтирането на газов инжекцион или автомобилна газова уредба се влияе от:

– Марката и качеството на използваните компоненти

– Начина на поставяне и размера на бутилката

А самата възвръщаемост зависи от:

– Навъртения километраж на автомобила, тоест колкото повече шофирате, толкова по-бързо ще си възвърнете инвестицията.

Добрият резултат никога не закъснява – точността на контрола върху дебита и разхода на пропан-бутан при газовия инжекцион е доста по-добър.

При монтаж на обикновена газова уредба или газов инжекцион на бензиново превозно средство, запалването на автомобила в повечето случай е на бензин и в последствие се преминава на автомобилната газ. Понякога възниква неудобство от монтажа на газовата бутилка в багажника на колата. С течение на времето това неудобство се премахва и на пазара може да намерите газови бутилки, които са пригодени с различните форми и размери на багажниците.

 


SEO by smuggler@abv.bg