Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Газовия инжекцион – превъзходство пред бензиновия двигател

На първо място може да споменем двугоривната система, която може да бъде представена чрез двете си основни части – пропан и бутан. Това е такова гориво, което при нормални съотношения от налягане и температура е в газообразно състояние, а когато е с повишено налягане – течно.
На второ място бихме могли да споменем удължаването на периода за смяна на маслото. Двигателят работи безпроблемно, тихо и устойчиво благодарение на лесното смесване на въздуха с еднородна гориво-въздушна смес. Благоприятното влияние на гориво-въздушната смес благоприятства за неспособността да се образува нагар по клапаните, буталата и запалителните свещи и от там се увеличава срока за смяна на свещите.
Трето място заема екологичността, която идва от високото октаново число, съдържащо се в пропан-бутана. Значително се предотвратява появата на вредни емисии и се понижава появата на отработени газови и токсични вещества. Природният газ е едно от най-екологично чистите горива след водорода. Характерно за пропан-бутана е, че не съдържа сяра и олово, които са причинители за повредите на ламбда сонда и катализатора за автомобила.
Не бива да пропускаме и значителното ниските разходи за гориво, които спрямо бензина резлизират икономии.
На последно място бихме могли да споменем дълготрайността на горивото спрямо бензина, които изгаря по-бавно. Поради тази причина се намалява натоварването на буталата и коляновия вал и от там значително се намаляват динамичните свойства на двигателя.
Не бива да забравяме, че всички инжекционни системи, в тази частност газовото гориво не се подава на автомобила от смесител, а първо се калкулира от газовия компютър и след това се инжектира коректно в двигателя. В следствие може да заключим, че газовата инжекционна система се определя като система „Common Rail”.
Възможно е да заключим какво притежава инжекционната система. А именно минимален разход за енергия, нищожна загуба на мощност, максимална производителност на газа. Като следствие от изследвания, развития и оптимизация газовия инжекцион притежава оптимизация на консумацията, намалява вредните емисии и допринася за по-доброто изгаряне на газта.


SEO by smuggler@abv.bg