Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Газов инжекцион

Газовият инжекцион навлиза все по масово и измества карбураторите в горивната система на бензиновите двигатели. При тези двигатели електронния блок за управление указва контрол на всичко в тази частност и на себе си. Газов инцекцион romanoautogasПървият газов инжекцион допуска някои регулировки, а именно оборотите на празен ход и естеството на сместа. На този етап газовия инжекцион е със затворена система с обратна връзка, при който електронния блок сам  управлява оборотите на празен ход и естеството на сместа, както и характерността на изменение на запалването. Поради тази причина не бива да се допуска намесата на неквалифициран персонал. Защото тяхното участие може да доведе до разстройване на газовия инжекцион, та дори и до необратими последици.
От тук може да се направи извод за това колко е важно монтирането на газовия инжекцион да се осъществява в специализираните сервизи, които разполагат с:

– Обучен персонал
– Нужната специализирана информация за точно определената марка автомобил
– Нужните специфични допълнителни авточасти
– Специализиран инструментариум
– Прибор за диагностика и проверка на цялостното състояние на двигателя
– Практика в настройването на газов инжекцион

На този етап вие вече сте се обърнали към хубав сервиз, монтирането на газовия инжекцион е минало успешно и вече се наслаждавате на новата си придобивка, която работи безотказно и на газ и бензин.
Тук вече стой въпроса за съумяването на запазването на този баланс. Грешките, които се правят са много, но най-разпространената е шофьорите да не се съобразяват и да зареждат само и единствено с газ своя автомобил и да забравят за бензина, които е необходим също. Автомобилът работи чудесно на газ, но на останалата празна бензинова електрическа помпа и остават много малко работни минути. Когато ротора на помпата се върти с 2000 оборота/мин, помпата се охлажда и се осъществява смазване от бензина. Поради тази причина е необходимо в резервоара да има и бензин. За ада може да си спестите нежелани и непредвидени разходи стреме се стрелката на бензина да не пада на червената чертичка.

От икономическа гледан точка спестяването на горивната смес може да се осъществи от въздушния филтър. Когато не го смените на време разхода на газта ще се покачи повече, за разлика от този на бензина. Повечето шофьори установяват с течение на времето, че превозното им средство е изгубило своята еластичност, пъргавина и динамика. Ако през топлите месеци това е само предположение, то през студените месеци тези съмнение се потвърждават от затрудненията, които се получават при сутрешно палене на двигателя. В този случай, ако няма влошени показатели на бензиновата помпа се получава „запушване на дюзите“. То може да се прояви когато се стигне до запушване на дюзите от въглеродни съединения или други трудно разтворими съединения по иглата на дюзата.  В последствие пропускателната способност на дюзата се понижава и горивото се разсейва неправилно, влошава се смесообразуването и се появяват затруднения при студеното запалване докато не се достигне до загрял двигател. На пръв поглед при нормална работа и загрял мотор дори и при лошо разпръскване на горивото може да доведе до неговото изпаряване във въздуха.


SEO by smuggler@abv.bg