Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Газов инжекцион за директно впръскване на пробан-бутан

Двигателите, притежаващи директно инжектиране разполагат с инжектори на гориво,  намиращи се в горивната камера, което означава, че се очертават нови предизвикателства за декораторите на системите за впръскване на газовите горива. Въпросните инжектори са изложени на по-високи температури от нормалните и залагат на охладяващото въздействие на бензина, преминаващ през тях, с главната идея топлината от горенето да не увреди върховете им. Друго, което е от значение е налягането на горивото, което всъщност е доста по-голямо (и непостоянно), а интервалите на инжектиране по принцип са по-кратки и по-усложнени, което прави връзката със системата за пробан-бутана много по-трудна.

Директно впръскване на пропан-бутан

За да се усложнят нещата още повече, всички системи за управление на двигателя с директно впръскване са различни, което означава, че ситуацията става особено трудна за развиването на всеобхватна система за пробан-бутан. По този повод, системите за пропан-бутан за директно инжектиране на бензин в двигателя в повечето случай са сформирани за всяка отделна марка в зависимост от даденото постановление на автомобилистите.

Главните посоки при разработката на газови инжекциони за двигатели с директно впръскване са две. Едното разрешение на казуса е подаването на изпареното газово гориво да се извършва както при конвенционалните газови инжекциони в смукателния колектор с разликата, че софтуера е сформиран така, че паралелно с разтварянето на газовите инжектори се отварят и бензиновите, като или разтварят за по-късо време, или през даден брой цикли. По този начин се осъществяват по-добри постижения при разхода на бензин приблизително 20% и 80% при газ. Друга алтернатива е инжектирането на пропан-бутана в течно състояние, през прототипите на бензиновата помпа и инжекторите на двигателя. По принцип те се преправят при някои типове, като се прибавя механизъм за възможност на избор на гориво – селектор.


SEO by smuggler@abv.bg