Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

G-Power Hurricane M5 GS на BMW – най-бързия автомобил с АГУ

Газови Системи, Газови Уредби, Газов Инжекцион, АГУ, автомобили на газ, газови системи, Газови Инжекциони, автомобили на метан, коли на газ, коли на метан, автомобили на метан, gazovi uredbi, gazovi sistemi, gazovi invekcioni

Привържениците на BMW могат да се похвалят, че в техния каталог присъства най-бързата кола с монтирана АГУ, а именно тунинговия седан. Тази LPG версия е до изработена от немската тунинг компания G-Power и до момента постява световен рекорд за скорост и от не каква и да е кола, а от BMWс монтирана газова уредба (АГУ). Това ненадминато постижение е било измерено на обезопасен участък от магистрала в близост до Аутенцел (Германия). G-Power са използвали старата версия на BMV M5 и са я доработили, така че да превърнат тази красавица в неудържим звяр с повече мощност.

Предишната версия се е захранвала с бензин и е била на атмосферно пълнене, но на G-Power Hurricane GS са му поставили газов инжекцион и това е само началото… към него са добавени и два механични компресора и интеркулери с водно-въздушно охлаждане. Съвсем нова е и всмукателната система, както и факта, че са променени параметрите в електрониката на двигателя и скоростната кутия. Като резултат за всички преработки мощността се повишава от 507 на 660 к.с., а максималния въртящ момент е повишен с 150 N.m и достига 650.

Приблизително двутонния преработен седан е снабден и с регулируемо окачване, като компоненти са изработени от G-Power, доста по-мощни спирачни апарати и 20-цолови лети джанти с гуми Michelin с размери 255/35 отпред и 285/30 отзад.

Този невероятен автомобил достига скорост до 333 км/ч. Не бихме могли да пропуснем и зашеметяващото ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,6 секунди. G-Power Hurricane GS използва 5-литровия V10 от старото M5, като към него са монтирани механични компресори ASA T1-31 – разпределени по един за всеки компресор. Доколкото до нагревателите – те работят под налягане от по 0,6 бара.

Притежателите на този баварец освен, че ще се наслаждават на тининговата фурия, а и ще зареждат на значително по-ниската цена на пропан-бутана, благодарение на монтираната газова уредба (АГУ).


SEO by smuggler@abv.bg