Заповядайте в нашия нов сервизен център: София, Военна рампа, Ул. Константин Преславски 3 (СБА)

Магазин: +359 885 07 55 44
Сервиз: ‎+359 892 20 32 04

Експлоатация на автомобила и неговата поддръжка

Посещаването на автосервиз или използването на пътна помощ могат да бъдат кошмар за всеки автомобилист. Дори закупуването на нова кола, било то с газова уредба или без, това не би ви гарантирало, че няма да ви сполети неприятност на пътя. Именно заради това е необходимо да се грижите за своята кола, наблюдавайки как се справя на пътя. По-опитните шофьори обичат да казват, че „усещат” своя автомобил, предугаждайки всяка възможна неприятност. Всеки автомобилист си има свое разбиране за колите и тяхната поддръжка. В последните години популярността на газовите уредби сред собствениците на автомобили расте постоянно. Основната причина за това са значително по-ниските цени на газовите горива, от които шофьорите искат да се възползват, като монтират газова уредба на автомобилите си.

Въпреки това съществуват някои неписани правила, които са продиктувани от практиката на милиони шофьори и са доказали своята вярност. Така например е желателно да се посещава редовно автосервиз, дори и да не сте изминали 30 000 км. от последното ви пребиваване там. Цялостната поддръжка на автомобила може и да изглежда доста трудоемка и досадна работа, но навреме откритата повреда, не само би ви спестило средства в бъдеще, но ще ви осигури повече сигурност.

Ако автомобилът ви е подложен на постоянна експлоатация в тежки условия, то, несъмнено поддръжката е първостепенна задача. Такива условия могат да бъдат: прашни пътища, работа на двигателя при отрицателни температури, изминаването на кратки разстояния, неизправности в газовата уредба, нарушена херметичност в газовата система и др.

В подобни случаи се препоръчват няколко основни неща. На първо място трябва да се огледат добре каросерията на автомобила и поддържащите й елементи. Проверката на двигателя и скоростната кутия са меко казано задължителни. Всеки шофьор трябва да следи за отклонения в работата на трансмисията, маркучите и тръбите на самия автомобил. Друга важна проверка може да бъде тази на акумулаторната батерия. Автомобилистите следва да долеят електролитна течност, ако това е необходимо. Батерията трябва да е заредена и в изправност. Следва проверка на филтрите, а именно – на поленовия и въздушния. Ако е необходимо, то, тогава те могат да бъдат заменени. Проверката на задвижващите ремъци е сред основните за поддръжката на автомобила, като тя може да бъде извършена и от самия шофьор.

Аналогично за горното се отнася и за газовите уредби, Ние от Romanoautogasbg.com предлагаме монтиране и качествена поддръжка на газови уредби и системи на всякакви автомобили, автогазовите системи романо са много прецизни и е важно да бъдат добре монтирани и обслужени, така че да работят правилно и да изпитваме истинско удоволствие от шофирането. Всички газови системи, които ние предлагаме са придружени и с гаранция, която да бъде разбираема за потребителя. Нашата идея, е че един перфектен продукт, които напълно покрива претенциите на един клиент има нужда от качествено след продажбено обслужване. Екипът ни разполага с най- добрите специалисти в областта с над 10 годишен опит в инсталирането и поддръжката на авто газови системи. Компанията ни разполага със собствена лаборатория и система за контрол на качеството, защото за нас е най-важно да изграждаме лоялни и дългосрочни взаимоотношения с всеки, които ни се е доверил.


SEO by smuggler@abv.bg